Wersja wysokokontrastowa
Godziny pracy Szkoły:
poniedziałek - piątek 7.30 -15.30
A A A
Powiatowy Zespół Szkół nr 2 im. Wincentego Witosa w Środzie Śląskiej
  • English
  • Polski
  • Deutsch
06.10.2018 •

Sobotnie wiadomości z praktyk

Portugalczycy każdy dzieÅ„ zaczynajÄ… od kawy. W kawiarni, tylko turystów pyta siÄ™ o to jakÄ… kawÄ™ podać. Miejscowi, wiadomo… pijÄ… tylko mocne, pyszne espresso.
 
 
W Evorze jest mnóstwo miejsc, w których serwuje siÄ™ : tosty, ciasta, ciasteczka, wytrawne przekÄ…ski.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Najpopularniejsze dania miejscowych restauracji prezentujÄ… Karolina i Roksana. Dziewczyny pracujÄ… w restauracji Cozinha da Catarina , co w tÅ‚umaczeniu znaczy ,,Kuchnia Katarzyny”. Zobaczcie jak fantastycznie radzÄ… sobie w pracy. Szefowa jest zachwycona.

 
PozostajÄ…c w temacie jedzenia – stoÅ‚ówka na Uniwersytecie w Evorze.

 
 
Tak jedzÄ… studenci.

 
Nawet po drodze do Kaplicy Czaszek można spotkać rabaty wypeÅ‚nione zioÅ‚ami – Melisa.

 
Wygląda na to, że 140 km od wybrzeża w Evorze można kupić sardynki. I to w jakich rocznikach!
 
 
,,Å»ycie jest zbyt krótkie, aby pić zÅ‚e wino”

 
A teraz nasze zakupowe trofea.

 
Jakie zwierzę jest na tym serze? Michał nie wiedział i ja nie wiem.

 
 
Tutejszy sÅ‚odki specjaÅ‚ - to Pastéis de nata. Babeczka z ciasta francuskiego wypeÅ‚niona aksamitnym kremem waniliowo-budyniowym.

 
Dzisiaj w kuchni szefuje Krystian Kaczanowski, natomiast sous chef to Dawid Zemsta i Mateusz Sidor oraz chętni do pomocy Jakub Kościewicz, Maciej Potrzeba oraz Michał Glista.

 
Dzisiaj sobota, co oznacza, że gotujemy wspólny obiad.

 
Nasi dzisiejsi bohaterowie

 
 
« powrót
  • Rekrutacja
  • Librus - dziennik elektroniczny
  • Google Classroom
  • Nasze sukcesy
  • Nasi przyjaciele
  • Projekty unijne
  • Facebook
  • YouTube
  • Test
  • Blog
  • Erasmus
  • Komórkomania

Newsletter