02.03.2017 •
"WÅ‚oskie aromaty w polskim kurczaku"
Tym razem w zajÄ™ciach warsztatowych , z szefem kuchni P. R. BÅ‚aszczykiem, wzięła udziaÅ‚ klasa 2 zsz-kucharz. GÅ‚ównÄ… potrawÄ… tych zajęć byÅ‚ FILET Z KURCZAKA PO TOSKAŃSKU Z MOZZARELLÄ„ W WĘDZONYM BOCZKU I TAGIATELLE Z CUKINII I MARCHEWKI.
W naszej tradycyjnej kuchni jesteÅ›my przyzwyczajeni do" sztampowych" potraw z kurczaka, najczęściej filet lub udo w panierce z frytkami i bukietem surówek- to ogromne ograniczenie kulinarne......
Klasa 2 zsz-kucharz , przełamała te stereotypy i pod bacznym okiem profesjonalisty " wyczarowała" prawdziwą symfonię smaku "polskiego kurczaka we włoskich aromatach"
A jak to wyglądało, można zobaczyć na zdjęciach (więcej na Facebooku).........:)